Ingen undskyldning mere

Jeg vil ha´en forklaring!!!

Jeg er typen der stikker min næse i alting – også ting der slet ikke kommer mig ved. Jeg gør ofte mig selv til “dommer” i andres liv. Ikke så meget at, (jo, lidt……..host host……okay, meget), jeg vil bestemme hvad andre de skal/ikke skal. Men mere i den forstand at jeg ikke forstår de valg de har taget – og min manglende forståelse skaber misforståelser og splid. Hvis en person i mit liv tager en beslutning jeg ikke er enig i, så råber jeg vagt i gevær – “Det der er ikke et klogt valg” – og tager de så valget alligevel, bruger jeg oceaner at tid på at forstå hvordan i himlens navn kunne de komme frem til at den beslutning var den rigtige? Hvad er det de ikke fatter ved den dårlige beslutning??! Hvorfor dog tage et valg der ikke er det rigtige??? – men hvem helvede siger at jeg skal bestemme om valget så er det rigtige??

Så langt så godt… Jeg er stille og roligt ved at lære at min fede snude ikke hører hjemme i andres buket, og at jeg skal acceptere at de blomster de har i buketten er fyldt med de blomster DE godt kan lide. Det er jo åbenlyst at nogle kan lide liljer, og at jeg bedst kan lide roser – så skal jeg ikke blande mig i deres liljer, og de slipper jo i reglen heller ikke godt fra at blande sig i mine roser.

Èn ting er at acceptere at andre valg nu engang er hvad det er – det øøøøver jeg mig i, og det kommer stille og roligt. (Selvfedt klap på skulderen). Men livet skal bare være på tværs, så når jeg endelig har lært at acceptere deres skide liljer, så stiller min hjerne nye – …well, de har altid været der… – krav til valget. Jeg forsøger med hver en celle i min krop at FORSTÅ hvordan de kunne tage de beslutninger!!

Jeg ved ikke hvorfra behovet for den indædte forståelse kommer fra. Jeg evner ikke at bare acceptere, at de valg har andre taget, det bestemmer de selv over og sådan er det bare.

“Jeg vil gerne, resten af mit liv, bo på en øde ø”

  • Hvorfor helvede bo på en øde ø, hvor ingen kan nå dig og omvendt?

“Jeg vil gerne bare være mig selv på den øde ø”

  • Det er sgu da det dummeste at leve dit liv sådan, hold op med det!!

“Ja, men det er det jeg har lyst til, så det er sådan det bliver”

  • Hvorfor dog det?

“Fordi det er det jeg gerne vil! Sådan er det bare. 

  • HVORFOR??? Jeg vil vide hvorfor!! Hvorfor syntes du at det er bedst??

3eb4e5d5-7df1-4b7c-8aff-3ab77438fe64

Story of my life…

Fint nok at du vil leve på den der skide ø, men du må da kunne forklare mig hvorfor?! Jeg kan vitterligt ikke holde op med at spørge hvorfor. På et tidspunkt er jeg sgu fløjtende ligeglad med at du vil være på den ø, og at du allerede er på den ø – nu bliver besættelsen istedet; Hvorfor vil du være på den ø. Hvad er den på den ø, som du ikke kan undvære? Hvorfor vil du kun lige på den ø, hvorfor ikke en anden ø? 

På den måde bliver der svært for mig at give slip på nogle ting. Jeg kan sidde super stolt og sige til mig selv at jeg er herre sej fordi jeg har accepteret nogle ting hos andre – men glemmer lige i farten at jeg konsekvent så vil vide hvorfor. Den lille sten i skoen bliver erstattet af en grusgrav.

Jeg skal simpelthen lære at jeg ikke har brug for en forklaring og at tingene nu engang bare er hvad de er. De valg nogle mennesker tager i deres liv, kan jeg sagtens være uenige i, men jeg skal accepetere det og lukke arret – og hvile i at de valg gør dem glade. Jeg kan ikke altid få en forklaring, og det er også okay. Jorden er rund, fordi det er den bare. Himlen er blå, fordi det hedder den farve nu engang. Det skal simplificeres fuldstændig – fordi sådan er det bare, og det kan der ikke ændre på. Slut prut..!!

- Intet i dette eller andre af mine indlæg må deles uden sin helhed og uden aftale med forfatter. Private billeder må ikke deles uden aftale.

.

Skriv gerne en kommentar til indlægget eller send mig en mail på determinmail@msn.com - Alle kommentarer læses og godkendes. De slettes hvis de ikke vedrører indlægget.

KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ingen undskyldning mere