2020 status

Narcissist

Af gode grunde kender jeg til “alt”, når det kommer til bipolær lidelse, men desværre kender jeg alt for godt til en anden psykisk lidelse: Narcissisten!! Har talt med flere psykologer i søgningen på hjælp/rådgivning, der alle udtaler, at det i deres optik er den værste lidelse! Der er to lidelser de definere som de værste; Psykopaten og Narcissisten – og de udtalte alle, at de helst ikke ville have noget med en narcisist at gøre. Det er simpelthen umuligt at “hjælpe” en narcissist. Jeg bebrejder dem ikke.

Jeg har haft en narcissist inde på livet det seneste år, og aldrig har jeg mødt noget så skræmmende. At én person kan fremstå SÅ sympatisk og samtidig være så blottet for sympati/emtati giver mig fysiske “Heebee Geebees“!! Jeg har aldrig nogensinde oplevet et så usympatisk menneske før. Den måde der manipuleres på, får mig til at tænke på “Here´s Johnny“…!! (Replik fra gyseren Ondskabens Hotel).

En narcissist har kun én ting for øje; At få det som de gerne vil ha´ det, og de er fuldstændig ligeglade med hvem de tromler ned, misbruger, sårer, skræmmer i deres stålsatte mål. De har kun dem selv for øje. Fjerner man deres mulighed for at kontrollere folk omkring dem, går vedkommende i selvsving. Urealistiske krav fremføres på en næsten barnagtig måde, og det sker med alt fra råben og skrigen, til trusler og gråd. Blander man det sammen med alkohol og stoffer, så siger det sig selv at det er en næsten livsfarlig cocktail. For dem der står vedkommende nært – ønsket eller ej – er det et dagligt mareridt. Man ved aldrig hvad vedkommende kan finde på – enten for at få sin vilje eller for at få kontrollen.

Jeg har haft voldsomt ondt af vedkommende. Det måtte jo være frygteligt at leve et liv hvor man konsekvent skal bruge en form for magt og trusler, for at opnå noget der tilnærmelsesvis minder om respekt. Vedkommende har ingen uddannelse, ingen familiær opbakning der minder om den ringeste form for omsorg og ingen vennekreds der giver indtrykket af at vedkommende er vellidt. Jojo, det KAN give godt at være ufaglært, men man kan klunse sig til meget – åbenbart. Kørekortet er skredet i svinget de sidste 10 år, fordi man mere end én gang ikke fattede at spritkørsel er ulovligt, og man dermed gambler med andres og sit eget liv. Livet for den narcissist jeg kender, lyder som noget der faktisk er lidt synd  – men når man har oplevet vedkommende på “tæt hold” forsvinder sympatien for vedkommende.

Det må være ensomt, og det forklarer måske behovet for alkohol, omend det er lidt sørgeligt at det må indtages i sit eget selskab – det er jo konsekvensen af at være sådan. Folk flygter efter en rum tid, fordi det er så ulideligt at engagere sig på længere sigt. Man ved ALDRIG om vedkommende taler sandt. Idag kan jeg klukke af grin over de ting jeg/vi har fået fortalt af vedkommende – fantasien fejler ikke noget, og vi var dumme nok til at hoppe på den, til at vi idag ikke ville tro på ham hvis han sagde at månen er rund.

Når en narcissist ikke får sin vilje, bryder helvede løs. Har personligt måtte udprinte 51 sider der skulle vise bare 2 timers sms-korrespondance med en narcissist der er gået i selvsving. Har 100-vis af formålsløse samtaler med vedkommende. Alle opkald bliver optaget, og hold nu kæft. Man får en trang til at ruske vedkommende; “Hør dog dig selv din amøbe“!! Man tvinges til at sikre sig selv i hovede og røv. Pebersprays, alarmer, nødkald på telefonen, politi og hvad man nu ellers kan… Et eller andet sted BURDE vi ikke lade os skræmme af en overset og lavstammet hvalp der bjæffer, og vi er også enige om at den gnalling ikke skal styre os, men det sidder i baghovedet på os alle – at vi har med en narcissist at gøre.

Hvis du nogensinde møder en person og du mistænker at vedkommende er narcissist, så gør dig selv en tjeneste; Kom væk mens du kan!!! (Bare et godt råd herfra)!!

 

- Intet i dette eller andre af mine indlæg må deles uden sin helhed og uden aftale med forfatter. Private billeder må ikke deles uden aftale.

.

Skriv gerne en kommentar til indlægget eller send mig en mail på determinmail@msn.com - Alle kommentarer læses og godkendes. De slettes hvis de ikke vedrører indlægget.

KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2020 status