Hvordan føles det??

Skolegang

Uopdragen møgunge der ikke kunne sidde stille, der altid forstyrrede og ikke rigtig passede ind. Flyvsk, talende, vild og havde det bedst i eget selskab. Kunne sagtens følge med i de fleste fag men “gad” ikke. Var ligeglad med hvem der venner med hende fordi det ikke sagde hende noget, men reagerede ofte voldsomt på bagateller. 

Jeg har ingen gode minder fra min skolegang. Jeg var så misforstået og “udenfor” at det var nemmest for mig at bare have det fint med at jeg skilte mig ud og dermed alene. Jeg bebrejder ikke nødvendigvis mine skolekammerater eller lærer – dengang anede man ikke hvad fanden Bipolær var – eller manio depressiv for den sags skyld.

Mine lærer og skolekammerater så bare at jeg “stak ud” fra normen og var et nemt offer der var røvhamrende irriterende i timerne, fordi jeg ikke kunne sidde stille og forstyrrede de andre.

Jeg husker at jeg generelt følte mig usynlig, men ikke ensom – fordi det var mit eget valg at være alene. Det var jo så meget nemmere at være alene – så blev jeg ikke mobbet, holdt udenfor eller gik med følelsen af at være anderledes. Jeg havde ikke nogle tætte veninder, og idag har jeg ikke nogen kontakt til nogen af dem – og det passer mig helt fint.

Jeg har ikke noget positivt at sige om min skolegang, eller de mennesker der var omkring mig. Det sidder så dybt i mig at jeg end ikke vil hilse på dem på gaden hvis jeg så dem – frygter sågar at jeg ville brænde helt af på dem.

Én ting er deres ondskabsfuldheder, men jeg skal også huske mig selv på at jeg jo altså var anderledes og at ingen dengang anede hvad pokker man skulle stille op med “sådan en som mig” – andet end at stille mig udenfor døren, sætte mig bagerst i klassen eller ikke lege med mig.

Idag ser man helt andeledes på børn der “stikker ud” og gud ske lov for det – ikke at de har det nemmere, men der er mere fokus på det idag. Børn der ikke er som de andre er der mere fokus på – og de er ikke helt så usynlige. Jeg er 46 år gammel og den dag idag kan jeg stadig blive ramt af min “usynlige” skolegang.

- Intet i dette eller andre af mine indlæg må deles uden sin helhed og uden aftale med forfatter. Private billeder må ikke deles uden aftale.

.

Skriv gerne en kommentar til indlægget eller send mig en mail på determinmail@msn.com - Alle kommentarer læses og godkendes. De slettes hvis de ikke vedrører indlægget.

KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan føles det??