Følelsesforstærker

Ikke alene

Et familiemedlem delte et link på facebook, og jeg blev med det samme opmærksom på det, og skyndte mig at se hvad det var. Det er nemlig en udsendelse på DR1 om at have Bipolar Lidelse. Jeg er slet ikke alene om at have den sygdom, men det er stadig, gang på gang overraskende at se andre have 99,9% samme problemstillinger.

“Det er jo mig han taler om”!!!

Jeg har kun set 2 min. af udsendelsen og jeg måtte sætte på pause for lige at få indtrykket helt ind – kan det godt passe at det ikke er mig han taler om!!?? Jeg ved ikke hvorfor jeg bliver så overrasket hver gang der dukker noget op i medierne, fordi jeg ER jo altså ikke Palle alene i verden med den lortesygdom.

Han udtrykker sig SÅ præcist at jeg næsten blev lidt skræmt – vi afviger kun fra hinanden ved at han søger “optur” gennem alkohol, og det rører jeg næsten aldrig. Men han er meget inde på det her med, at man ikke kan føle sig selv når man er på medicin – hvilket jeg har ævlet løs om jeg ved ikke hvor længe. Han savner også at kunne mærke sig selv, og hans irrationelle tankemønster ved en mani, kan jeg alt for godt nikke genkendende til. At man kan savner den komplet gennemsyret følelse af glæde, energi og “optur” fordi nedturen bare sluger alt der minder om glæde.

Han har angsten, de sære ideer, spontaniteten, nedture – ja, sågar den tørre mund pga medicinen. Hans familie kan næsten lugte på afstand hvilken tilstand han er i, han føler sær sult, nedturen midt i en familiefest – han føler det hele, og selvom jeg ved hvor frygteligt det er, så er det bare så underligt betryggende at se ham have det fuldstændig som jeg.

Det er i den grad en udsendelse der er værd at se, ikke bare for en bipolær, men også for pårørende og venner der måske har svært ved sætte sig ind i hvad det er der sker i en bipolær hjerne.

Tryk på linket nedenunder og brug de 40 min. på at sætte dig ind i min og hans hjerne… https://www.dr.dk/tv/se/jeg-savner-min-sygdom/jeg-savner-min-sygdom-2/jeg-savner-min-sygdom-1-2

- Intet i dette eller andre af mine indlæg må deles uden sin helhed og uden aftale med forfatter. Private billeder må ikke deles uden aftale.

.

Skriv gerne en kommentar til indlægget eller send mig en mail på determinmail@msn.com - Alle kommentarer læses og godkendes. De slettes hvis de ikke vedrører indlægget.

KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Følelsesforstærker