Gode og dårlige vaner eller OCD?!

Hjemmegående arbejdsfordeling

Jeg går hjemme, og det skal jeg resten af mit liv. Jeg er Bipolar og på førtidspension. Jeg har ingen pres af deadlines, sure kolleger eller en stresset chef!

Så går jeg da bare og feder den herhjemme ikk’?

img_5874

Jeg kan have dage hvor jeg INGEN energi har. Er så tappet for energi at jeg hverken går i bad, får noget at spise, eller kommer ud af sengen! En træthed så overvældende at jeg ikke kan overskue at skulle forlade min seng.

Så er der dage hvor jeg hopper i gummistøvler og vader eng, skov og stier tyndt med hunden. Gerne i flere timer. Det er min “break”, og dér jeg slår den evigt talende hjerne fra.

Der er dage hvor hele hytten gøres ren! Alt tørres af, vaskes ned, skures ren og skrubbes ned. Jeg besøger sjældent andre, og det gøres slet ikke uden detaljeret planlægning! Jeg kan godt lide at ting er struktureret og tilrettelagt. – og at ting gøres ordenligt første gang! Jeg forsøger at skabe et hjem med hygge, stearinlys, komfort og tilgængelighed.

Der er ting herhjemme jeg konsekvent HADER! Feks at tømme/fylde opvasker, eller ligge tøj sammen/på plads. Skifte sengetøj er da lige til at lukke op og skide i.

Vaske vinduer, gulve, vaske støv af alverdens genstande eller tørre skabe/skuffer af. Elsker at jeg øjeblikkelig kan se en effekt. Beskidte vinduer der pludselig skinner – I fuxking love it!!

Ja, jeg går hjemme og kan tage mig af de ting. Ja, min mand er på arbejde hele dagen. Men er det så kun mig, der forpligter mig til hus, hjem og hund? Jeg forventer ikke at manden skal komme hjem fra mange timer på job, og så kaster sig over huslige pligter. Men et forhold, hus, hjem og sågar hunden skal sgu være et teamwork!

Det er en pisse svær balancegang. Hvem skal gøre hvad? Hvem burde gøre hvad? Hvem har hvilke betingelser? Er han fritaget for visse ting fordi han arbejder? Er mine pligter større fordi jeg går hjemme? Jeg er ikke doven fordi jeg går hjemme. Jo, jeg prioritere anderledes, men har ALDRIG været doven!!

Skide være med, hvem der gør hvad…men vis et engagement, og så er jeg faktisk tilfreds!

img_5875

 

- Intet i dette eller andre af mine indlæg må deles uden sin helhed og uden aftale med forfatter. Private billeder må ikke deles uden aftale.

.

Skriv gerne en kommentar til indlægget eller send mig en mail på determinmail@msn.com - Alle kommentarer læses og godkendes. De slettes hvis de ikke vedrører indlægget.

KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gode og dårlige vaner eller OCD?!