Om at turde at have det godt

Rengøring

Det er flere år siden jeg har været sådan “rigtig” manisk, og har startet en af mine såkaldte vaner. For mange år siden gik det helt over gevind. Jeg gjorde rent.

Det var ikke bare almindelig rengøring – alt.. ALT blev vasket ned i klorin. Gulve, vægge, vinduer, døre, skabe, håndvask, opvasker, vaskemaskine, tøj, toilet… ALT!!! Har engang taget mig selv i at vaske min postkasse ned i klorin!! Alt blev lagt sammen som efter en lineal, farvekoordineret, efter størrelse, alt blev stilt op efter mål, og var jeg ikke tilfreds startede jeg bare forfra. Dag efter dag – nat efter nat. Jeg stoppede ikke før min krop udmattet sagde fra.

Jeg har som sagt ikke været “full blown” manisk i flere år – men jeg har ikke sluppet rengøringen. Ingen kan komme og sige at jeg lever beskidt, eller nogensinde har gjort det. Jeg HADER hvis her er beskidt eller rodet. Jeg er blevet bedre til at lade hverdags-støvet ligge, men pludselig får jeg et flip, og så skal der bare rengøres.

Jeg har forbudt mig selv at have klorin i huset, alene fordi jeg er bange for at det tricker noget i mig og at jeg igen skal gå i selvsving. Jeg forbinder duften med klorin som noget rent, og alt skulle helst emme af klorin. Har minimeret forbruget af klorin til toiletrens, og ikke andet.

Så snart jeg har noget jeg “tumler” med gør jeg også rent. Det er manisk uden at være en mani. (!!!!) Jeg bor i et stort hus fra 1800-tallet med en masse kringlekroge og steder fnullermænd kan samle sig – og intet går mit øje forbi. Jeg tager det ikke stille og roligt – jeg kampsveder og bliver ved til jeg føler, at jeg er færdig. Det er måske for nogen snerten af en mani, men det er for mig en måde at komme af med ting der fylder i hovedet. – og så får jeg ryddet hytten i samme omgang.. Det tager mig nogle timer, og så kan jeg finde ro igen – mens jeg står dér med røven mod mekka og skurer gulve, rebooter min hjerne sig.

Jeg elsker når her er rent, og jeg tror at jeg renser ud i hjernen samtidig med at jeg skurer badekarret ned. Jeg tænker ikke på de helt store ting i forløbet, jeg gør bare rent. Bilder mig selv ind at det ikke er manisk… (?????????)

 

 

- Intet i dette eller andre af mine indlæg må deles uden sin helhed og uden aftale med forfatter. Private billeder må ikke deles uden aftale.

.

Skriv gerne en kommentar til indlægget eller send mig en mail på determinmail@msn.com - Alle kommentarer læses og godkendes. De slettes hvis de ikke vedrører indlægget.

KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at turde at have det godt