Optur er altid godt

Kan godt føle mig rask

Jeg kender efterhånden min egen sygdom helt ud i alle krogene, alle de små detaljer, og hvad jeg skal og ikke skal afholde mig fra. Jeg ved hvad der tricker min angst, og når jeg vågner om morgenen kan jeg næsten forudsige hvordan min dag bliver og jeg ved hvornår jeg bare skal blive hjemme og aflyse evt aftaler.

Lige i øjeblikket føler jeg mig “rask”, og når jeg har det sådan kan jeg næsten føle at; “De skiderikker på psyk har taget fejl“… Sådan har jeg haft det før og rider på den fedeste bølge af overskud. Jeg får trænet, ændrer kost, udtrapper medicin og har “almindelige” dårlige dag som alle andre. Jeg ved jo godt at de ikke har taget fejl på psyk og jeg ved jo godt at på et eller andet tidspunkt kommer det tromlende ind over mig igen, og det er faktisk dét der er det værste ved sygdommen.

Jeg kender alle facetterne af sygdommen nu, så jeg er ret godt forberedt efterhånden – nu er det bare “ventetiden” der er værst. Hvornår kommer der en mani eller en depression??! Ingen form for medicin eller behandling kan kunne holde det væk. Tankemylderet  kan slet ikke holdes væk. Søvn uden medicin virker uopnåelig. Men ventetiden topper på “hade-listen”…

Til sommer vil jeg….

Næste måned kan vi….

Lad os gøre det i næste uge….

Det gør vi næste år…

Jeg kan ligge planer herfra til månen, og jeg kan have ønsker om hvad jeg gerne vil til jeg falder om – men det er altså mit sind der bestemmer udfaldet. Hænger jeg i gardinerne med en mani eller ligger jeg fuldstændig brak bag lukkede gardiner? Jeg kan kun håbe på at jeg vedbliver med at være midt i mellem, og gå med følelsen af at være “rask” for en stund.

Jeg nyder bare at have overskuddet til at træne og ændre min kost – nyder det så længe det vare, og håber på at den sunde livsstil kan være med til at forlænge den periode. Jeg læste igår at folk med psykisk lidelse helst skal have en lettere forhøjet BMI for at bedre kunne modstå psyken – ved ikke om det bare en luftkasteller, men så er jeg sgu da ikke helt galt på den, omend min BMI er faldende i tiden. (Wuhuu)!

 

 

 

- Intet i dette eller andre af mine indlæg må deles uden sin helhed og uden aftale med forfatter. Private billeder må ikke deles uden aftale.

.

Skriv gerne en kommentar til indlægget eller send mig en mail på determinmail@msn.com - Alle kommentarer læses og godkendes. De slettes hvis de ikke vedrører indlægget.

KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Optur er altid godt