Blast from the past

Hukommelse Vol. 2

Der går ikke én eneste dag, hvor jeg ser mine minder på Facebook og ikke aner hvad det omhandler. Idag er det 13 år siden jeg blev opereret for et eller andet. Aner ikke for hvad – det står der ikke noget om. Det er ikke min kræftoperation fordi den går yderligere 2 år tilbage… mener jeg!! Tror jeg…. Aner det ikke!

Her til aften sidder vi og ser en dokumentar om Formel 1.. Jeg har engang været i Spa i Belgien, for at se Formel 1. En hel weekend. Jeg har ingen erindring om det, og de ting jeg kan huske stammer fra de billeder vi har derfra, så de tæller ikke rigtig.

Jeg bliver mere og mere bekymret for min manglende hukommelse. Det gør mig usikker når der er ting jeg ikke kan huske. Både ift aftaler, men også samtaler med folk. Hvis de siger; “Kan du ikke huske du sagde..”, går jeg helt i baglås. Fordi nu skal jeg pludselig tænke ret hurtigt. Har jeg sagt det? Har de taget fejl? Husker jeg forkert? Husker de forkert?

Jeg tager mig selv i at, ikke ville være social fordi frygten for at blive “taget” i, ikke at kunne huske, er pinlig og fylder meget. Store forsamlinger er generelt et “No Go”. Al for meget støj til en hjerne der i forvejen har rigelig fart på. Konflikter af den ene eller anden art, er naturligt nok noget man undgår, man jeg kan gå helt i panik. Føler at jeg ikke kan forsvare mig selv ordentligt, fordi jeg under stress husker endnu mindre.

Jeg skriver ALLE aftaler ned!! Skal jeg et sted hen, skal jeg ringe til nogen, er der nogen der ringer til mig. Alt skal nedskrives. Dobbelttjekker det MANGE gange. Hver dag. Det er næsten rituelt. Har kalender hængende på køkkenvæggen, og der streges ud hver gang aftale er overstået – hvis ikke, mister jeg overblikket. Har kalender i min telefon der også også dobbelttjekkes og skal ajourføres med den på væggen. Skulle jeg misse at få en aftale skrevet ned går jeg helt i baglås! Alle aftaler skrives på tavlen med 3 forskellige farver.

Datoer: Grøn. Aftaler: Blå. Afsluttede aftaler: Overstreges med rød. (Ironi kan forekomme, men har slet ikke OCD)..

Da jeg begyndte på ECT tilbage i 2014 fik jeg at vide at det ville påvirke min hukommelse. (Ved kun det er 2014 fordi min kære mand fortalte det). Jeg mærkede hurtigt en effekt på min hukommelse, men hvilte i at de sagde det ville være forbigående. Fik ca. 55 behandlinger.

…og det er nu 7 år siden…

Men er det så kun mine mén fra dengang der spiller en rolle?? Jeg ved at andre med bipolær lidelse også tumler med hukommelsen. Min PTSD hjælper heller ikke, ej heller min OCD – så jeg er sgu skidt stillet! Læste et sted at folk med psykiske lidelser er i en større risikogruppe for at blive dement, og det skræmmer livet af mig. Specielt de dage hvor jeg end ikke husker at jeg er blevet opereret…

- Intet i dette eller andre af mine indlæg må deles uden sin helhed og uden aftale med forfatter. Private billeder må ikke deles uden aftale.

.

Skriv gerne en kommentar til indlægget eller send mig en mail på determinmail@msn.com - Alle kommentarer læses og godkendes. De slettes hvis de ikke vedrører indlægget.

KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blast from the past