Familiehygge

Alt det vi tænker og ikke tør sige

Selvfølgelig læser jeg da andres blog. Både fordi der er oplæg jeg interesserer mig for, og fordi jeg vil oplyses..kunne følge med om man vil. Det gælder sig både de kendtes, familie eller en fra de unge mødre. Man skal sgu  da følge med ikk´?!

Jeg læste på et oplæg om Hella Joof´s bog: “Papmaché-reglen”. En ting er, at jeg syntes hun er hysterisk morsom, og at jeg konsekvent synger med på “Gokke Sokken” hun har lavet med Det Brune Punktum. Er hun med i Mads & Monopolet på P3 skal jeg da lytte med. En anden ting er, at jeg ved at hun har købt min morfars gamle store gård, som de brugte som sommerhus. Gården skulle vist slet ikke ligne sig selv, så når jeg med store øjne følger med i hendes program; Hellas Have, bliver jeg skuffet fordi jeg kun meget svagt kan genkende noget af den.

Nåh, men på det her oplæg læser jeg om en andens oplevelse af bogen, og jeg tænkte med det samme at den bog MÅTTE jeg bare læse. Det er jo Hella for helvede. På biblioteket var jeg nr. 34 i køen for at låne den, og den lå selvfølgelig ikke på eReolen. Jeg ville nu også helst have den som lydbog, fordi jeg kunne læse mig til at hun selv læste op. Så jeg måtte få et abonnement for at få den som lydbog – og det var det hele værd.

JEG ELSKER DEN!!!!!

img_0285

Hun siger ALT det vi andre ikke tør sige, og alt det vi tænker. Hun fortæller muntert og seriøst, hun taler fra hjertet og sindet. Emner som….

  • hvordan skilsmisser skal tackles
  • hvornår man siger ja og burde sige nej
  • hvordan en tissekone skal vaskes hvis vi vil ha´god sex og ikke lugter af gærsvamp
  • hvordan en bondemand ikke vil ha´ bidét i sit nye hus fordi det smager bedst uden
  • hvordan man kommer elastikker om hæmorider
  • hvordan man skal lyve med løg på
  • hvordan man slukker for sin mors respirator
  • hvordan man kan komme glimmer på sit liv
  • hvordan man skal være ærlig

Jeg gik rundt med hørebøfferne i, og klukkede af grin for mig selv. Krummede tæer når hun bare igen og igen, sagde alt det vi andre ikke tør sige højt, eller måske ikke engang tør tænke for sig selv. Om man bryder sig om Hella eller ej, så er den bog opskriften på at klukke af grin, sætte tanker igang om hvor åndsvage vi egentlig opfører os for at undgå at sige det der burde siges. Hun berører nogle emner som er SÅ følsomme for nogle, men hun får det frem på en måde så man klukker og tænker; Ja, for helvede, det er jo sådan det er.

Jeg kan på det KRAFTIGSTE anbefale alle at lytte til bgen. Læs den om du vil, men lyt til den først, for jeg lover dig, at lytter du rigtig godt efter, så vil du opdage  at den kan give dig et smil på læben på en lortedag, den kan få dig til at klukke af grin fordi du simpelthen bare kan genkende det hele, og ville ønske at du turde sige alt det, som Hella siger.

Gør dig selv den kæmpe tjeneste at læse “Papmaché-reglen” af Hella Joof.

img_0284

- Intet i dette eller andre af mine indlæg må deles uden sin helhed og uden aftale med forfatter. Private billeder må ikke deles uden aftale.

.

Skriv gerne en kommentar til indlægget eller send mig en mail på determinmail@msn.com - Alle kommentarer læses og godkendes. De slettes hvis de ikke vedrører indlægget.

KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Familiehygge