Jeg gør det ikke af lyst

OCD eller dårlig vane?!

Hvornår har man OCD og hvornår har en vane bare udviklet sig til noget usundt eller sært??

Jeg har OCD!! Jeg syntes selv at jeg er blevet meget bedre til visse ting, men ingen tvivl skal ligge om at jeg, om ikke andet, har ocd-lignede vaner.

d071abc1-302a-41b5-ab04-f3dfcea72bbf

1: Når jeg skal spise piller – uanset om det er vitaminer eller panodiler, så skal jeg puste på dem inden jeg kommer dem i munden! Jeg ved virkelig ikke hvorfor, jeg gør det bare og det er i mine øjne harmløst.

2: Jeg vil helst ikke gå foran nogen. Jeg kan ikke lide at de går bagved mig. Jeg gemmer det væk som, en gentleman lukker døren op for damen og fører an ind i et lokale. Det tog min psykolog mange måneder at få lov til at gå bag mig.

3: Lysestager, nips og andet pynt i et rum kan jeg flytte på i EVIGHEDER! Det skal stå på en bestemt måde. Der er ingen “regel” for hvordan det skal stå, i mit hovede står det bare ikke rigtigt forend alle vinkler er afprøvet 400 gange.

4: Mælk, pålæg og generelt madvarer i køleskabet har jeg et ret dyrt forhold til. Er det åbnet dagen forinden kræver det seriøst overtalelse at tage af det igen. Det fejler ikke en skid, men i min verden er det “gammelt” og så vil jeg ikke have det. Komplet indbildning og frås fordi jeg ofte smider det ud.

5: Går jeg på toilettet, hjemme eller ude, så SKAL der toiletpapir i toilettet før jeg sætter mig. Også selvom jeg er alene. Jeg ved vitterligt ikke hvorfor – måske fordi jeg syntes at lyden af “bimmelim og bummelum” i toilettet er noget af det klammeste!

Er det OCD eller dårlige vaner?? Der er sikkert 10.000 andre ting jeg gør eller ikke gør, men ikke tænker over, men hvem vurderer at det er OCD?? Kan det ikke bare være vaner der giver en tryghed og ro. Jeg ved da godt at verden ikke går under hvis jeg stopper med at puste på mine piller, eller hvis jeg tisser uden en papirfyldtkumme – men jeg gør det alligevel.

Kæft det lyder åndssvagt: “Jeg finder bedst tryghed i at tisse i en kumme fyldt med papir”…

OCD kan blive MEGET værre end mit pusten på piller og tisseri.. Det kan blive altoverskyggende og fylde ens liv så alt andet bliver uvigtigt. Dér har jeg været, men heldigvis på ingen måde mere.

Det trickes let af stress og for mig bliver det bare ofte bare underligt og jeg tænker ikke over at det er OCD. Jeg vil feks kun sidde på én bestemt stol hos min psykolog, og skal en skrive bestemt sætning på hans tavle – da han fik nyt kontor og dermed ny tavle skulle det skrives igen, flytter planter på hans kontor.. sært, men ting der ændres skaber utryghed. – dér VIL jeg være tryg og heldigvis lader han mig være sær, bare det ikke griber om sig.

Men igen – syntes ikke at mine dårlige vaner aka OCD er altoverskyggende dårlige!!?

7a1fc863-766a-415e-81f0-249937c3b4d9

- Intet i dette eller andre af mine indlæg må deles uden sin helhed og uden aftale med forfatter. Private billeder må ikke deles uden aftale.

.

Skriv gerne en kommentar til indlægget eller send mig en mail på determinmail@msn.com - Alle kommentarer læses og godkendes. De slettes hvis de ikke vedrører indlægget.

KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg gør det ikke af lyst